Etimologia i temàtica del blog

En català normatiu hauria d’haver escrit <<sotracsmarcabrunians>> com a nom del blog, però la realitat és que vull recordar a un grup de música de l’Hospitalet de l’Infant que es deia SUTRAK i a un trobador medieval anomenat Marcabrú.

A principis de la dècada dels 90, quan l’efervescència del sarau tarragoní i l’aparició de la banda de rock català d’Els Pets –com a punter d’aquest fet social i cultural– assolí l’inici de l’engrescament reivindicatiu de la identitat cultural catalana, paral·lelament i a l’Hospitalet de l’Infant, sorgí un grup de música anomenat SUTRAK, amb unes lletres crítiques amb la societat, les quals despatxaven profundes conviccions i reivindicacions.

En aquest sentit, faig aquest joc de paraules entre SUTRAK i sotrac, per recordar una època genuïna, la qual engendrà a aquella generació de joves uns sentiments identitaris que avui en dia han madurat a l’arbre que hi ha al mig del jardí del paradís, el qual vull dibuixar amb un estil personal que neix dels sentiments interns de l’autor i propi del romanticisme, desdibuixat i amb una traçada ràpida i policroma pròpia de l’impressionisme, on es requereix una interpretació madura per part del lector.

L’etimologia de la segona part del nom del blog –marcabrunians- té el seu origen en un trobador medieval gascó anomenat Marcabrú (…1130-1149…). Aquest poeta destacà per ser un autor crític, moralista i irònic d’una societat cortesana que escrivia sobre l’amor cortès, desvergonyit i adúlter –el fin’amor- i es desviava de les Sagrades Escriptures.

Amb tot, vull encarar aquest blog amb una narrativa divertida, fruït de les reflexions i pensaments provinents de les experiències viscudes, adobada amb un polsim d’ironia i gratinada amb referències humanístiques, per mostrar al lector que la realitat –veritat- no sempre és la que volen que sigui, qui sigui, on l’opinió dels altres és tan vàlida -com a mínim per a un mateix- com la que es vol homogeneïtzar –globalitzar quedaria políticament correcte-.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s